De vijf favorieten van Get it together Tijdwinstexpert Lindsay

5 favorieten van Get it together!

Categorie: Persoonlijk

Geregeld krijg ik de vraag met welke systemen ik werk en of ik nog toffe tools weet. Nu ben ik niet de beroerdste dus in deze blog vertel ik je mijn 5 favorieten in willekeurige volgorde.

1. Notion voor taken en projecten (persoonlijk een van de favorieten)

Oké, deze staat dan wel weer met stip op één. De rest is in willekeurig. Notion is voor mij echt de tool als je meer overzicht in je bedrijf wilt krijgen. Je hebt immers niet één klant, maar meerdere. Daarnaast heb je ook nog te maken met je taken als het doen van je administratie, content maken, doelen bijwerken, leads tracks. Als je dat een beetje overzichtelijk wil maken is het handig om daar een tool voor te gebruiken. Zelf ben ik groot fan van Notion, omdat ik hier meerdere dingen kan laten samenkomen. Zo werk ik met een gedeelde klantpagina waar alle feedback verzameld kan worden, maar er ook een link is naar de gedeelde Google Drive map.

Dat zijn natuurlijk fijne praktische dingen, maar er is ook nog een advanced optie: automatiseren. Echt sinds dit kan binnen Notion, is er een walhalla ontstaan. Zo heb ik bijvoorbeeld de volgende dingen ingesteld:

  • Als er een taak via de mail binnenkomt stuur ik deze via Zapier door naar mijn takenlijst. Zo kan deze uit mijn mailbox en komt die naar voren als het zover is.
  • Een matchcall die via Calendly wordt ingepland, komt in mijn afspraken overzicht en ook weer terug op mijn takenlijst.
  • Wanneer iemand mijn google forms invult, vind ik deze ook terug in Notion en heb ik zo alles overzichtelijk bij elkaar staan

Om een paar voorbeelden te noemen. Er is simpelweg zoveel mogelijk met Notion. Voor sommige maakt het dan ook een lastig iets om mee te beginnen. Maar daar kan ik je dan weer mee helpen. Dus maak gerust een afspraak om online een bakje koffie te komen drinken.

2.Mailerlite

Eerlijk gezegd vind ik dit een beetje een ondergeschoven kindje. Iedereen hoor je over Mailblue/Activicampaign (aff.) terwijl er ook een hele goede andere optie is. Ik ken hem zelf nog niet zo heel lang, maar ik ben wel onwijs fijn. Juist doordat het veel visueler is ingesteld en hierdoor heel gebruiksvriendelijk is. Dat niet alleen. Als je voor andere mensen hun marktingsysteem beheert kun je eenvoudig toegevoegd worden aan hun omgeving. Zo heb je niet meer tientallen inloggegevens als VA van allemaal verschillende klanten, maar gewoon een centrale plek waar je vanuit kunt werken. Daarnaast zijn er meer functies in het opbouwen van je e-mail (check aan het uitklappen van een FAQ) en meer lettertypes beschikbaar. Mailerlite (aff.) kun je 14 dagen gratis proberen, maar heeft ook gewoon een gratis versie en is volledig AVG-proof.

3. Structuurjunkie Gáán Membership

Geen verrassing, ik ben een structuurjunkie. Hierom vind ik alles wat met structuur te maken heeft leuk en interessant. Maar ik weet ook dat ik mijn eigen valkuilen heb. Hierom heb ik ook het Structuurjunkie Gáán Membership (aff.) waarmee ik lekker verder kan werken. En jij kan dit twee weken lang voor 5 euro zelf ervaren. Als je op het linkje klinkt kun jij je aanmelden voor de proefperiode. Gegarandeerd dat je er bij blijft. Cynthia deelt namelijk zoveel waarde in de verschillende workshops. Dit gaat namelijk verder dan alleen plannen, maar ook over bijvoorbeeld routines, op vakantie gaan etc.

4. Springcast

Springcast is een host voor je podcast. Ja, je betaald daarvoor en ja er zijn gratis opties, maar toch ging ik naar wat zoekwerk overstag voor deze. Dit heeft te maken met het gegeven dat ik eenvoudig twee podcasts kan beheren, maar ook dat dit een Nederlands bedrijf is. Support is dus in het Nederlands en ik weet dat de regelgeving klopt. Nu weet ik er niet het fijne van, maar als je kiest voor bijvoorbeeld een gratis optie als Anchor, wordt al het materiaal wat je online zet van Anchor en is dat formeel gezien niet meer van jou. Ik was daar zelf niet zo’n voorstander van, dus vandaar dat ik voor Springcast heb gekozen. Dik tevreden daarmee.

5. Podcast

En over podcasts gesproken, zijn er een tal die ik met je zou willen delen. Ik vind podcasts namelijk heerlijk om te luisteren als ik in de auto zit of aan het wandelen ben. Ik doe dan zoveel inspiratie op. Als ik geen zin heb in een business podcast, zijn er natuurlijk ook nog genoeg spannende verhalen die je kunt luisten. Hieronder een lijstje zonder tekst en uitleg, maar zeker de podcast die ik veel luister.

Zo dat was als je het mij vraagt een mooi lijstje favorieten. Nu zijn er natuurlijk nog veel meer toffe dingen om te delen, maar die bewaar ik voor een andere keer!