Boekhouden, maar dan beter

Nieuwe systemen ontdekken vind ik het leukste wat er is. Een zoektocht naar hoe het nog beter en makkelijk kan. Waardoor het uiteindelijk ook alleen maar leuker komt. De kennis die ik in deze zoektocht doe deel ik graag met je. Deze keer wil ik het graag met je hebben over Bunni, het boekhoudsysteem voor zzp’ers die niet kunnen boekhouden.

Boekhouding staat niet gelijk aan frustratie

Sjors en Dirk waren het zat. Waarom is er geen boekhoudprogramma dat echt voor jou werkt? Dirk wilde zijn administratie goed en volledig bijhouden. Maar. Waarom zijn alle boekhoudsystemen ingewikkeld en saai vormgegeven? Dat moet toch anders kunnen?

Nu is het voordeel dat Dirk freelance softwareontwikkelaar is en dus een systeem kon ontwikkelen wat hem overzicht kon geven over zijn financiën. En als hij dit overzicht voor zichzelf kon creëren, dan zou dat ook moeten kunnen voor anderen. Toch? Sjors verklaarde Dirk in eerste instantie voor gek. Er zijn al zoveel systemen, is er daadwerkelijk behoefte aan nog een boekhoudsysteem?

Maar ook Sjors kwam er tijdens zijn zoektocht achter dat boekhoudprogramma’s nou niet bepaald hip en trendy zijn. Laat staan dat het boekhouden leuk maakt. Kortom er moest een systeem komen wat boekhouden niet alleen makkelijk maakt, maar ook leuker! En zo ontstond Bunni.

Hoe werkt Bunni?

Aan alles kun je ook merken dat Bunni een heel makkelijk systeem is. Zeker als je al een beetje ervaring hebt met systemen heb je snel je draai gevonden. Maar ook wanneer je besluit om niet langer je administratie te doen in Excel zul jij je verbazen hoe makkelijk je de knoppen kunt vinden en alles kunt instellen. Al is het maar, omdat je nadat je een account aanmaakt een introductiegesprek kunt inplannen met Sjors die je helemaal meeneemt hoe Bunni werkt.

Dat trouwens niet alleen. Bunni heeft op verschillende pagina’s ook video’s staan met een uitleg, de zogenoemde tutorial. En dat is mij toch en partij handig! Heel eerlijk gezegd heb ik nog niet eerder een systeem gezien wat zulke duidelijke video’s heeft met een fijne uitleg.

Wat ik daarnaast heel fijn vind is dat Bunni geen pakketten kent. Je krijgt gewoon het volledige systeem (tegen een bespottelijk laag bedrag). Geen maximale transacties, geen maximaal facturen die je mag versturen. Je hebt een volledig pakket. Zelfs je uren kun je bijhouden en doormiddel van projecten kun je deze ook met een druk op de knop omzetten naar een factuur. Ideaal wanneer je voor bepaalde opdracht op basis van uurtje factuurtje werkt.

En als laatste wil ik dan ook nog toevoegen dat je altijd direct contact met Bunni hebt die je verder helpen als je ergens tegen aanloopt. Kortom een boekhoudsysteem dat volop in ontwikkeling is, maar voor zzp’er de uitkomst gaat zijn!

Wil je gratis Bunni proberen? Via deze link kun je eerst rondkijken, het drie maanden gratis proberen en belt Sjors je om te kijken of alles duidelijk voor je is.

In dit artikel is gebruikt gemaakt van affiliatiemarketing. De betekent dat wanneer je een van de links gebruikt ik hier een kleine vergoeding voor krijg.