Er zijn meer wegen naar Rome

Maar ik wil helemaal niet met post-its werken.’ ‘Lindsay, allemaal leuk en aardig en je planner ziet er echt fantastisch uit. Ik zie het alleen niet zitten om hiermee te werken.’ Kan het ook anders? Veel mensen denken dat ik binnen Get it together maar een werkwijze hanteer. Dat is immers toch logisch? Mijn eigen planner zou mijn verkoopproduct moeten zijn. Alleen waarom maar een weg naar Rome gebruiken als er nog veel meer mogelijkheden zijn?

Het kan ook anders

Ik wil je hierin graag meenemen. Ja, natuurlijk ben ik supertrots op mijn planner die ik Oink Oink productiesvorm wist te geven naar de wensen die ik had. Maar dat maakt niet dat ik er voor pleit en zeg dat dit de enigste juiste manier is waarop jij jouw structuur en planning kan aanpakken. Het is niet waar ik of Get it together voor wil staan. Het systeem waarmee je werkt, moet passen bij jou. Jij moet je niet hoeven aan te passen aan het systeem.

Daarom werk ik ook het liefst vanuit de vraag van de klant. Deze is elke keer anders. Soms is de vraag vanaf ons vertrekpunt al helder. Aan de andere kant zijn er ook moment waarop dit niet gelijk zo is en we eerst een gesprek moeten hebben. Meer dan eens is het voorgekomen dat er een vraag onder de vraag zat. Daar is niks verkeerds aan, maar het is wel fijn als we samen erachter kunnen komen wat er nu precies aan de hand is. Vervolgens gaan we samen aan de slag met een van de systemen waar ik mee werk.

Het digitale lijstje

Graag neem ik je mee in een van de systemen die ik gebruik. Naast mijn planner natuurlijk, maar hier kom ik later op terug. Een van de andere systemen waar ik onder andere ook mee werk is Trello. Voor degene die nu een heleboel vraagtekens krijgen bij wat Trello is, laat het mij je uitleggen.

Trello is een digitaal systeem. Wat ik zelf als allereerst fijn vind, is dat dit systeem gratis is. Er zit ook een upgrademogelijkheid in, maar deze heb je niet nodig om goed gebruik te kunnen maken van Trello.

Laten we dan nu het over Trello heeft. In dit systeem kun je verschillende borden aanmaken, bijvoorbeeld voor je weekplanning. Als je een bord aanmaakt, kun je hier vervolgens verschillende lijsten aan toevoegen. Wanneer we dit voorbeeld aanhouden zou je alle dagen van de week een lijst kunnen geven. Vervolgens kun je hier verschillende kaarten inzetten. De kaarten zou je kunnen zien als taken. Laten we de administratie nemen aangezien elke ondernemer hier mee te maken heeft. Als je dan op deze kaart klikt kun je onder andere een beschrijving toevoegen, maar ook een checklist. Een lijstje in een lijstje. Jazeker dat kan. Hier kun je de verschillende taken zetten die onder de kaart ‘Administratie’ vallen. Op deze manier kun jij je hele bord vullen.

Voor sommige klanten vind ik Trello een hele fijne oplossing. Het is namelijk ook mogelijk om je bord met iemand te delen. Zo kan ik ook meekijken in de vraag waar je mee zit.

Zelf vind ik het fijn om Trello te gebruiken als ik op reis ben. Hierdoor kan ik mijn fysieke planner thuis laten liggen en weet ik toch dat ik niks vergeten ben. Ook kan ik het fijn vinden om Trello voor grotere projectplanningen te gebruiken of als je samenwerkt in een team voor een project.

Get it planned

Ik zou natuurlijk gek zijn als ik mijn eigen planner niet zou noemen als een van de wegen die naar Rome kan leiden. Er zit namelijk een hele gedachtegang aan deze planner. Zelf vind ik een fysieke planner het fijnst werken. Gewoon fysiek op mijn werkplek, zodat ik vanuit mijn ooghoeken kan zien hoe mijn planning eruitziet. Voor mij geeft dat de rust.

De planner heeft zeven kolommen met een lege kop. Hier kun je zelf schrijven waar de betreffende kolom over gaat.  Ik vond deze vrijheid bij mijn planner heel belangrijk. Ik liep er namelijk zelf steeds in vast dat ik andere planners niet kon gebruiken zoals ik ze wilde gebruiken. Dat werkte niet voor mij. Ik wilde juist de rust krijgen door het op mijn manier te doen.

Onderaan de planner zijn twee schrijfvelden gemaakt. Het linker schrijfveld heeft lijntjes en het rechter schrijfveld niet. Ook dit is heel bewust gedaan, zodat je ook kan tekenen, kliederen, of wat je ook maar wilt. Mocht je er tot slot door heen zitten, dan staat er rechtsbovenin ‘samen doe je het niet alleen.’ Je bent namelijk bij Get it together nooit alleen.

Zo twee van de vele systemen waar ik mee werk. Benieuwd welke systemen ik nog meer gebruik en hoe ik jou daar mee kan helpen? Plan een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek in om daar achter te komen!