Notion bouwen

Categorie:

Notion

Je agenda in Outlook, je werkzaamheden verspreid over verschillende Trello-borden terwijl je die kaarten eigenlijk maar irritant vindt. Daarnaast is er niet echt een totaal overzicht van wat je nu eigenlijk moet gaan doen. En als je dat eindelijk gevonden hebt, ben je nog drie keer aan het doorklikken om de juiste bestanden naar voren te toveren. Laat staan als een klant hier naar vraagt.

En dan zou je nu met Notion beginnen? WAAROM?

De eenvoud van Notion

Oké, laten we gelijk eerlijk zijn. Notion is eenvoudig als het staat. Maar de eerste keer dat ik met Notion begon, dacht ik echt, wat moet ik er mee? Geen idee waar je moet beginnen. Ja, je kunt een heleboel video’s gaan kijken, maar dan wordt je lijst met taken nog langer. Zit je niet echt op te wachten.

Dus je legt je er maar bij neer en denkt dat elke ondernemer deze onrust en chaos heeft.

Hell no. Echt niet dat jij je hierbij neer hoeft te leggen. Als Notion is eenmaal staat is het eenvoudig. Je hebt het net goed gelezen. Dus waarom het niet laten bouwen, door iemand die er al tig gebouwd heeft en voor wie Notion geen geheimen heeft?

Ontvang gratis het e-book ‘De 6 geheimen van slimmer werken’

Dit is waarom jouw voorgangsters zeggen dat het een goed idee is:

‘Lindsay heeft mijn hele werkomgeving in Notion gebouwd. Ik had Notion al, maar eigenlijk geen tijd en zin om dit helemaal te bouwen. Nadat ik Lindsay haar webinar had gevolgd, was ik meteen overtuigd en zijn we de samenwerking gestart. Lindsay heeft goed geluisterd naar mijn behoeften en dacht heel fijn met mij mee. Daarnaast werkt ze heel snel en was alles voor mijn vakantie al lekker geregeld en kon ik er meteen mee aan de slag!’

‘Zo ongeduldig als dat ik ben en niet kon (lees: wilde) wachten op het webinar van Lindsay vroeg ik haar wat de mogelijkheden waren om mijn Notion workspace te bouwen. Na een gratis kennismakingsgesprek was ik direct overtuigd, Lindsay is your girl als het gaat om Notion. Een dag later had ik alle input aangeleverd en een week later stond mijn workspace. Volledig ingericht zoals ik had in Google sheets, Trello, To do ist, en nog 3 andere programma’s. Nu alles in EEN! Ik werk nu 3 dagen met mijn workspace en ik wil niet meer anders. Voor alle aanvullende en korte vragen is er de helpdesk, en ook die is onmisbaar. Lindsay, dankjewel voor het bouwen mijn workspace die voor structuur en overzicht zorgt voor alle onderdelen van mijn bedrijf!’

‘Ik had Notion op diverse plekken voorbij zien komen met ondernemers die er helemaal lyrisch over waren. Maar zelf wist ik echt niet waar te beginnen, er is zo ontzettend veel mogelijk. En daardoor bleef het maar een punt op mijn to do-lijst die elke keer werd uitgesteld. Totdat Lindsay ons heeft geholpen om alles in te richten.  Ze pakt meteen door, daar houd ik van. Daarbij heeft ze meteen een aantal concrete contentitems uit onze organisatie als voorbeeld in de omgeving gezet. Op die manier wordt het meteen heel concreet hoe je Notion zou kunnen inzetten. Sindsdien gebruiken we Notion dagelijks. De samenwerking met Lindsay was ontzettend fijn, en net dat stapje dat je nodig hebt om er mee aan de slag te gaan. Ik zou iedereen dan ook aanraden om haar in te schakelen in plaats van zelf doelloos rond te klikken.

Een systeem dat werkt vóór jou

Toen een klant van mij vertelde over Notion was ik om. Jij hoeft je niet aan dit systeem aan te passen. Dit systeem past zich aan jou aan. En volgens mij is dat hoe het zou moeten werken. Of je nu behoefte hebt aan heel veel plaatjes in jouw workspace of juist veel meer bent van een minimalistische uitvoering. Je kunt het je zo gek niet bedenken of Notion kan het.

Niet voor niks wordt Notion gebruikt door veel verschillende soorten ondernemers. Ik heb inmiddels workspaces mogen bouwen voor boekhouders, juristen, webdesigners, VA’s. Elke ondernemer loop er mee weg. En jij kan de volgende zijn.

Inspiratie over Notion

#3 Wat kun je nu eigenlijk met Notion?

Notion: hoe kan het jou helpen?