Get it together Notion bouwen Slim werken

Notion: hoe kan het jou helpen?

Categorie: Notion

Notion is een flinke opmars aan het maken in Nederland en als je het mij vraagt is dat niet heel gek. Maar ik hoor ook al veel verhalen over de complexiteit en waar moet je nu beginnen? Een blog om jou iets meer over de mogelijkheden van Notion te vertellen.

Wat is Notion?

Als mensen mij vragen wat Notion is, noem ik het een vergaarbak waar je alles in kan organiseren. To do lijstjes, een systeem voor je klanten, een boodschappenlijstje, je contentkalender, een receptenboek. Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. En extra plus, voor de meeste ondernemers is het helemaal gratis te gebruiken.

Vier voordelen

Maar wat zijn de voordelen van Notion nu. Ik noem er voor nu drie, want er zijn er nogal wat 😉

1. Je kan alles op 1 plek verzamelen
In Notion kun je een database aanmaken waar je van alles in kunt zetten. Maar stel dat je een bestand hebt wat in Google Drive staat kan je ook de link er gelijk plaatsen.

2. Integratiemogelijkheden
Of eigenlijk nog beter, je kan Google Drive volledig integreren. Je kunt dus vanuit Notion in bijvoorbeeld een Google doc bestand werken. Zo heb ik zelf een bestand waar mijn uren in bijhoud die ik mag facturen. Deze kan ik heel gemakkelijk op deze manier bijhouden.

3. Het draait om jou
Maar het grootste voordeel vind ik toch wel de mogelijkheid dat je het volledig kunt inrichten volgens jouw wensen. Je zit niet aan een bepaald stramien vast of aan een bepaalde indeling. Je kan zelfs meerdere indelingen op dezelfde pagina laten zien.

4. Het is deelbaar
Voor al mijn klanten heb ik een pagina waar ik hun werkzaamheden in zet. Maar ik kan hen ook toegang geven tot een specifieke pagina waar ze zelf dus gegevens kunnen invullen. Kortom geen mails meer doorzoeken met gegevens, maar alles gelijk op de juiste plek.

Hoe ik Notion gebruik?

Ik zou nooit zonder een fysieke planner kunnen, maar wat ik zelf heel fijn vind is het schuiven met de deadlines. Zo heb ik een aantal werkzaamheden die op een bepaalde frequentie terugkomen. Die kan ik wanneer ik deze heb gedaan doorschuiven. Als ik dan vrijdags mijn week plan voor de week erop, zie ik gelijk welke taken er wanneer op het programma staan. Hierdoor hoef ik minder na te denken en kan ik sneller mijn planning invullen. En dat scheelt weer kostbare tijd.

Alleen waar begin je?

Misschien is dit wel de belangrijkste vraag. En dat is een lastige, want in Notion gaat zomaar meer tijd zitten dan je verwacht. Met Youtube kun je een heel eind komen, maar het kan puzzelen blijven. Wil je slim werken en het wiel niet zelf uitvinden? Op deze pagina lees je alles wat ik voor jou kan doen rondom Notion bouwen en plan je een vrijblijvende matchcall in.