Van gratis e-book naar klanten

Categorie: E-mailmarketing, Get it done

Eerder schreef ik 3 tips die je kunt toepassen na het geven van een gratis webinar. Alleen hoe doe je dat als je een e-book hebt geschreven als gratis weggever? In deze mail deel ik niet 3 maar 5 tips hoe je dit systeem kan bouwen.

1.Inschrijving
Zorg dat je gebruik maakt van een formulier in Mailblue waarmee mensen zich kunnen inschrijven om jouw e-book te downloaden. Door middel van de html-code kun je dit formulier gemakkelijk op jouw website plaatsen. In dit formulier zorg je ervoor dat ze op een lijst gezet woorden. Deze noem je dan bijvoorbeeld e-book.

2.De automatisering
Deze lijst heb je nodig als starttrigger voor je automatisering. Belangrijk! In de eerste mail zorg je dat ze je e-book kunnen downloaden. Als je een website via wordpress hebt kun je jouw e-book al mediabestand uploaden. WordPress zorgt ervoor dat er een urllink is die je kan plaatsen onder een button in je mail.

3.Verwachtingsmanagment
In de eerste mail is het ook aan te raden om te zeggen wat ze daarna van je kunnen verwachten en dat mag heel simpel zijn.

‘Komende dagen ontvang je nog 5 mails van mij met een toelichting op het e-book. Weet dat je in elke mail je kunt uitschrijving via de link onderaan deze mail.’

4.Hoe verkoop jij dan jouw aanbod?
Daar zijn natuurlijk verschillende manieren voor. Begin niet gelijk in je tweede mail over je aanbod maar vertel liever een belangrijke les die je hoopt dat ze uit jouw e-book hebben gehaald. Of stel je zelf kort voor aan de hand van een mooi verhaal.

5.Doe je aanbod
Je kunt veel beter in de derde mail langzaam de lezer richting je aanbod sturen. Hoe je dat precies doet is aan jou, maar zorg dat het echt van waarde is wat jij jouw potentiële klant te bieden hebt. En dat het natuurlijk een logisch gevolg is van je gratis weggever.

Nog belangrijk! Wanneer mensen een gratis product ‘aanschaffen’, mag je ze niet zonder toestemming op je algemene mailinglijst zetten. Veel slimmer is om ze een gratis aanbod te doen en ze de mogelijkheid te bieden zich hier voor aan te melden.

Vond je deze mail waardevol? Stuur hem gerust door naar anderen.

Heb je een vraag of wil je iets kwijt. Stuur gerust een mail naar lindsay@letsgetittogether.nl

Deze blog heb ik eerder verzonden aan alle inschrijvers van Get it done. Wil jij deze gratis wekelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in via deze link.