Waarom templates je niet verder gaan helpen

Categorie: Get it done

Als je begint met Notion zul je er gauw genoeg achter komen dat er een wereld aan templates voor je klaar ligt. Maar heel eerlijk, grotendeels ben ik daar geen fan van.

Laat mij dat even uitleggen.

Templates zijn namelijk superwaardevol, maar wel enkel als je ze op de juiste manier inzet. En mijn inziens zijn dat twee manieren. 1. Het sluit compleet aan bij wat jij in Notion nodig hebt. 2. Je gebruikt ze ter inspiratie.

En bij die laatste gaat het vaak mis.

Ik zie mensen complete templates van anderen gebruiken, waardoor zij zichzelf dwingen om ook die manier van werken toe te passen. Maar Notion is er juist voor bedoeld om het zo in te richten dat het voor jou werkt. Niet meer schikken aan een bepaald systeem, maar het zo maken dat het past.

Daarin is het natuurlijk helemaal geen slecht idee om eens een template wat meer te gaan bekijken. Wellicht kom je achter dingen waarvan je niet wist dat ze bestonden en heel handig kunnen zijn. Of brengt het jou op een andere idee, waardoor je met een aanpassing het wel kunt gebruiken.

En sommige templates zijn juist wel helemaal geschikt om zo copy/past in je bedrijf te zetten. Zelf ben ik op dit moment een contentkalender aan het ontwikkelen als template. Zodat je eens een keer echt vanuit één systeem al je kanalen kan bijhouden. Maar die ga ik met je delen als die helemaal af is. Hij moet namelijk wel echt dat bieden wat je zoekt.

Laat je dus vooral inspireren door templates, maar laat ze alsjeblieft niet jouw manier van werken bepalen .

En mocht je nu vragen hebben over het een en ander. Je mag altijd een reactie sturen op deze mail, kijk ik of ik je verder kan helpen!

Deze blog heb ik eerder verzonden aan alle inschrijvers van Get it done. Wil jij deze gratis wekelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in via deze link.